Nelson_Design_Studio_Logo

13

12

8

Maria Nelson,
Inredningsdesigner & Projektledare
Bachelor in Design

WDS började som ett sidoprojekt vid sidan av min anställning för några år sedan. Gjorde mest mindre uppdrag som färgsättning, och lite annat som jag tyckte var kul åt privatpersoner och som berikade mitt jobb som butiksarkitekt. Företagsnamnet "winkel" var väldigt spontant, och kommer ifrån det holländska ordet för "butik". Kopplingen till Holland är genom min familj, och Amsterdam har blivit en av mina mest besökta städer genom åren av den anledningen. 

Då jag fick i uppdrag av AJ Produkter att rita och genomföra deras showroom 2014, så satt jag en halv sommarsemester och lediga stunder under min föräldraledighet för att färdigställa deras utställningar i Halmstad och Stockholm. Senaste året har jag jobbat Inhouse för AJ Produkter, men kör alltså nu fullt ut som konsult from nu i augusti 2016 med WinkelDesignStudio. Är utbildad vid universitet i Sverige & Australien, men det viktigaste tycker jag är arbetslivserfarenheten, och att jag jobbat på båda sidor. Både som kund, och som uppdragstagare. Har god kontakt med de som "utför" jobbet då ritning är klar, och är van att prata med såväl fastighetsägare, affärsområdeschefer ,byggare och montörer.

Tycker ett "hands on" tänk är viktigt som designer/arkitekt. Att man faktiskt åker ut och fysiskt är med på plats då det ska utföras det man ritat på layout. Jobbet blir roligare i mötet med olika yrkesgrupper, och att man tillsammans bygger projektets slutresultat. Det skapar också en annan respekt för vårt designyrke, att vi faktiskt tar oss ut och kan lära oss något vi kan bli bättre på i nästa projekt.

Välkommen att höra av dig om du är nyfiken på att höra mer,eller vill anlita mig/oss för uppdrag. Samarbetar också med andra formgivare och hantverkare i branschen.


Just nu jobbar jag In-house hos möbelgrossisten Rowico AB i Halmstad som Creative Coordinator/ Inredningsarkitekt. Om du har frågor gällande Rowico kan du nå mig på maria.nelson@rowico.se 
Nelson Design Studio finns nu tillgänglig för nya utmaningar from mitten oktober, men kan vid förfrågan eventuellt ta uppdrag tidigare, hör av er på nelsondesignstudio@gmail.com, eller maria@winkeldesignstudio.se
Vi hörs och Ses!