Nelson_Design_Studio_Logo

Just nu jobbar jag In-house hos möbelgrossisten Rowico AB i Halmstad som Creative Coordinator/ Inredningsarkitekt. Om du har frågor gällande Rowico kan du nå mig på maria.nelson@rowico.se 
Nelson Design Studio finns nu tillgänglig för nya utmaningar from mitten oktober, men kan vid förfrågan eventuellt ta uppdrag tidigare, hör av er på nelsondesignstudio@gmail.com, eller maria@winkeldesignstudio.se
Vi hörs och Ses!

13

12

8

8

11

8

13

13

16

9

12

14

12

13

Min uppväxt var på en prästgård i Dalsland, och familjens absoluta samlingspunkt var i köket kring köksbordet. Jag hade en "egen" plats, och min egna favoritstol var,- som jag nu vet heter Oktett 1104, tillverkad i Nässjö Möbelfabrik. Hemmet jag växte upp i var ett sammelsurium av ärvda vackra gamla möbler och nytt skandinaviskt formspråk a la Malmsten och fint hantverk från just Småländska skogarna. Stolen på bilden är en kopia,men jag tycker ändå det är något visst över formspråket, och jag sitter verkligen bekvämt i den. Så de dagar jag sitter vid datorn och producerar ritningar sitter jag just på, denna. En vacker pinnstol :-)

Bild tagen av Videline Weber

Lite bilder från Imm 2017 i Köln. Monter ritad under anställning hos Rowico. Jobbet innefattade bla vägledning i bildval, färgsättning,layout av monter och slutstyling med prylar+växter på plats. De fina svarta fönster-avdelar-väggarna är ritade av Åse Decor, och grunderna i montern byggdes av Ambiente.Långa dagar, men ett kul och annorlunda jobb!

loading...
bild lånad från tokyoweekender.com bild lånad från tokyoweekender.com En arkitekt/byggnadsingenjör som jag tycker är väldigt inspirerande är Cecil Balmond. Jag fastnade helt för hans formspråk och smarta lösningar när jag besökte hans utställning för många år sedan på Louisiana i Danmark.Bjuder på ett av mina favoritcitat fritt citerat från Cecil Balmond utställningen i Danmark 2007;

" the perfect is monotonus, so we need the turbulence, a misfit to remember"

Visst är det klokt? Precis så är det ju i både jobb och i verkliga livet!

Vår gästgivaregård här i byn har satsat och har nu en liten fin ostbod inne, vilken vann svenska desinpriset 2016 i förra veckan. Väldigt kul tycker hela byn och vi är stolta över att det händer lite här hos oss också, och inte bara inne i Halmstad. Tycker att man tolkat känslan i material och planering väldigt bra i inredningen.För projektledning och inredningsplan står företaget Sitrus för och vi säger såklart grattis till dem, för väl utfört uppdrag! Mer kan du läsa på deras hemsida här om detta case!(bilder lånade från Sitrus hemsida)

bilder från http://www.treehotel.se/en/ bilder från http://www.treehotel.se/en/

Ibland drömmer jag om att bygga ett hus mitt ute i skogen, gärna med ett stort träd som bas, som är  "urgröpt" inuti, eller som en stabilt stimrad stuga.Och att man kan sitta och titta ut på den vackra naturen utanför. Detta ovan är ett mer smäckert, och inspirerande trähus. Du hittar  mer om detta på treehotel.se, ritat av Tham & Videgård Arkitekter.

Om du inte besökt Berlin så tycker jag att du ska ta dig en tur dit och bo på Michelsberger Hotel. Var som trendigast för några år sedan,men är värt ett besök bara för dess atmosfär och sköna bar. De har "egen" ale som är riktigt bra, och man kan få underbart gott the på färsk mynta. Berlin har oerhört mycket att bjuda på både historiskt, konstnärligt och smakmässigt. Om du åker dit så tycker jag att du ska göra ett besök också på Kimchi Princess, för att äta deras sagolika revben. Koreansk barbeque när den är som allra bäst! Trevlig helg!

Om ni missat senaste snackisen, George Jensens nya reklamfilm, så tycker jag ni ska kolla in den här, inte minst för  att de använt sig av Seinabo Seys musik. Proffsigt producerad av Forsman & Bodenfors. Snyggt helt enkelt.

Dök på denna lilla film för många år sedan nu, men jag tycker den är värd att dela igen. Vill du läsa mer om designföretaget Holstee som gjort den, läs mer här The Holstee manifesto

Bild lånad från http://www.timeout.com/london/shopping/londons-coolest-shops Bild lånad från http://www.timeout.com/london/shopping/londons-coolest-shops
Varje vecka försöker jag ta mig stunder då och då att läsa vad andra i min bransch gör, för att få lite nya perspektiv. Känns som att det snart är dags att ta sig en tur till London, och inte allra minst för att kolla in butiken Bluebird som ligger i området Chelsea. Älskar "ängen" med lampor, även om jag kan gissa att elektrikern som monterat dessa svurit över arkitekten/designern som ritat in det i konceptet......

Du kan läsa mer om Bluebird här 
 
bild tagen i Arpers monter på Milanomässan 2016 bild tagen i Arpers monter på Milanomässan 2016

Känns som att vi hört och sett alldeles för mycket om det "aktivitetsbaserade" kontoret de senaste åren. Kontor görs om på löpande lina med den fina, men ofta ej fungerande tanken på "fri placering".

Dvs går idén ut på att man har sina saker inlåsta i ett skåp eller liknanade(lite högstadiekänsla över detta). På morgonen när du kommer till jobbet så tar du dina jobbattiraljer och sätter dig på valfri plats i kontoret. Problem som att spontant söka upp någon kan uppstå, då man inte vet vart man hittar sin kollega. Att vi är olika bra på att plocka undan och städa efter oss kan också skapa en stress. Ofta saknar också dessa kontor (och även traditionella kontor)tillräckligt många tysta rum, där du kan gå undan om du har en uppgift som kräver mycket fokus. I snitt tar det ca 25 minuter för din hjärna att fokusera på nytt om du blir störd i en uppgift,så detta är nog verkligen inget hit om du är ljudkänslig.

Enligt vetenskapliga studier utförs kreativt arbete bäst i lokaler med högt i tak.Den absolut bästa och mest dynamiska arbetsplatsen skulle för mig vara ett ställe som blandar gammalt och nytt,mycket gröna växter, en egen plats med mina egna arbetsverktyg. Gott kaffe är också en viktig del, och något som gör miljön mer tilltalande.
Läste en intressant artikel om Neurodesign igår som intresserar mig, -att verkligen skapa arbetsrum för människan som gör att man mår bra då man jobbar. Här kan du läsa om du har några minuter över. Tror absolut detta är framtiden.
http://weekend.di.se/nyheter/ta-med-hjarnan-i-designen
Ha en fin onsdag därute!